Za nove člane

Pristopna izjava

Modelarji modelarske sekcije Aerokluba ALC Lesce, oziroma ALC modelarji, letimo na travnati stezi, ki se nahaja severno od hangarjev na Letališču Lesce. Ob stezi imamo postavljen moder kontejner za potrebe shranjevanja opreme, pult za pripravo modelov, nadstrešek in pod njim mizo in dve klopi. To infrastrukturo lahko uporabljajo člani kluba in njihovi gostje. Stezo redno kosi eden od članov sekcije.

Vsako leto, 15. avgusta, organiziramo miting malega letalstva, ki predstavlja največji dogodek sekcije. Miting organiziramo in izvedemo člani. Brez prostovoljnega dela članov, mitinga in s tem prihodkov, ne bi bilo. Člani se enkrat do dvakrat letno zberemo še na delovni akciji, na pikniku in na sestankih.

Če te zanima gradnja modelov in/ali letenje z njimi, se nam lahko pridružiš.

VČLANITEV

Vse se začne s prošnjo za včlanitev v Aeroklub ALC Lesce. V prošnji navedeš:

  1. ime, priimek, naslov stalnega ali začasnega bivališča, datum in kraj rojstva,
  2. kontaktne podatke (telefon, e-naslov),
  3. želeno področje udejstvovanja v klubu,
  4. izkušnje v padalstvu, letalstvu (veljavna dovoljenja, št. ur letenja, št. skokov, druge kvalifikacije),
  5. področja ali znanja, s katerimi bi lahko prispeval k delovanju in razvoju AK ALC,
  6. morebitne incidente s področja padalske/ letalske dejavnosti, v katerih je bil udeležen, kot prilogo doda fotokopije dokumentacije, ki dokazuje navedena dejstva.

Prošnjo pošlješ po elektronski pošti na alc.modelarji@gmail.com

Prejeto prošnjo bo obravnaval Upravni odbor Aerokluba ALC Lesce, v primeru ugodno rešene prošnje boš moral še izpolniti in podpisati pristopno izjavo, ki se nahaja tukaj.

Najučinkovitejše in najcenejše učenje je učenje letenja z modeli s pomočjo dvojnih komand. Učenec in Učitelj imata povezana oddajnika in učitelj lahko v vsakem trenutku prevzame letenje in prepreči najhujše. Če se želiš preveriti kako ti gre in se mogoče naučiti leteti z modelom, piši na elektronski naslov: alc.modelarji@gmail.com.

Na tej povezavi najdeš zanimivo serijo videoposnetkov za začetnike Flitetest.

%d bloggers like this: