Model v gradnji Zlin 526AS

Matjaž gradi Zlin 526AS. Samogradnja po načrtu Dick van Mourik, končna teža bo cca 3,5kg, razpetina 180cm, pogon elektro SK3 5045, 6S.

Končno sem se odločil glede barvne sheme, modro-bel bo. Verzija je Zlin 526AS, Akrobat Special. Brez podaljšanih kril ob trupu, kot imajo ASM, AFM… in z zaobljenimi zaključki kril. Ker je model v razmerju 1:6, na trgu ni na voljo spinerja in kabine. Zato bo/je oboje domače proizvodnje s pomočjo kolegov modelarjev. Spiner je 3D print in potrebuje še malo brušenja in barvanja, da bo kolikor toliko lep.

S tem je model praktično popolna samogradnja. Poleg “gradbenega materiala” je kupljen motor, regler, servoti in kabli. Tečaji krmilnih površin so izdelani iz Pertinaxa in skoraj popolnoma skriti. Pri nekaterih detajlih nisem bil preveč potrpežljiv, s posledicami bom moral živeti vsakič, ko ga bom pogledal. 🙂

3D natiskan spiner izpod printerja pride ne ravno v gladki obliki. Če ne bi imel posebnih Zlin krilc, bi ga bilo enostavno zbrusiti. Tako pa… čista jeba. 🙂 Končni izdelek ni ravno ličarske kvalitete, ampak bo moralo biti ok. Enako velja za kaaputaž. Kakorkoli, počasi se kaže končni izgled modela. Manjka še kabina, malo folije in nalepke.

belo rdeč prop

Trup je 90% oblečen, pilot tudi. 🙂 Manjka samo še fiksiranje kabine, malo barvanja detajlov in model bo pripravljen za prve preizkuse in nastavitve.

In tako je Zlin 526AS 1:6, končan. 🙂 Čakam samo še kopno stezo in bo letel.

Ok, kabina bo še dodelana prej in par nalepkic dodanih.

%d bloggers like this: