Pravila in prijave

Preden oddate prijavo na 32. Alpski pokal, preberite kratka pravila prireditve.

Pravila za Alpski pokal na mitingu malega letalstva ALC Lesce.

Vabimo vse letalske modelarje z RC modeli letal, helikopterjev in padal, ki želijo svoje modelarsko in aeromodelarsko znanje pokazati gledalcem na Mitingu malega letalstva Lesce. Organizator si pridržuje pravico zavrniti posamezne prijave, če izdelovalec makete ali maketa ne ustreza veljavnim predpisom za letenje z brezpilotnimi zrakoplovi v Republiki Sloveniji.

Tekmovalne kategorije in točkovanje

Po dveh letih premora se vrača miting malega letalstva. Vračamo se s spremenjenimi pravili. Ukinjamo sojenje po kategorijah. Ocenjevali bodo samo registrirani modelarji. Vsak od prijavljenih modelarjev bo ob registraciji prejel dva žetona, s katerima bo glasoval:

  • za najboljši model in
  • najboljše letenje

In to je to.

Ob koncu dogodka bomo razglasili dva zmagovalca v teh dveh kategorijah glede na zbrane žetone.

Vsak modelar bo prejel po en žeton za glasovanje v vsaki kategoriji. Prijavljeni modelarji prejmejo:

  • Bon za topel obrok zase in za spremljevalca
  • žeton za hrano in pijačo zase in za spremljevalca
  • Zapestnica za brezplačen vstop na prireditev za nastopajočega in spremljevalca

Če je za posamezen nastop predvidenih več modelarjev, je to potrebno navesti v prijavi, saj so kompleti žetonov in zapestnic pripravljeni vnaprej.

Vsi izvajalci morajo biti usposobljeni in registrirani po uredbah EU 2019/945 in 2019/947!

Vsi modelarji se morajo udeležiti “brifinga” pred začetkom leta!

Pravila letenja na dogodku:

Na prireditvi je možno leteti z modeli do 25 kg.

Območje letenja se nahaja nad vzletno-pristajalno stezo letališča Lesce. Na južni strani lahko letite do avtoceste, na severni strani pa največ 50 m do prostora za gledalce. Ta razdaljabo označena. Višina je omejena na 300 m nad terenom.

Vzleti in pristanki se lahko izvajajo na stezi za voženje letal ali na travi južno od steze za voženje letal. Avditorij bo 30 m od steze za vzletanje in pristajanje modelov.

Premikanje modela z delujočim motorjem je dovoljeno samo z dovoljenjem vodje leenja ali vodje štarta.

Vzlet modela je dovoljena samo z dovoljenjem vodje letenja.

V prostoru za modele se lahko zadržujejo samo prijavljeni modelarji in organizatorji. Nastopajoči nosijo rdeče zapestnice, organizatorji pa modre zapestnice.

Dovoljenje CAA Slovenija nas zavezuje k preverjanju usposobljenosti pilotov. Poleg teoretičnega usposabljanja in registracije, ki jo lahko dokažete s certifikati, so pomembne izkušnje modelarjev. Pričakujete lahko tudi vprašanja vodje prireditve, vodje starta ali vodje letov o vaših izkušnjah z letenjem in dogodki. Če ugotovimo, da je pilotov let nevaren za gledalce in udeležence, lahko vodja letenja pilotu prepreči vzlet ali prekine let z ukazom po zvočniku: Takoj pristani! Enako velja, če se izkaže, da je model prenevaren za letenje.

Hkrati lahko letijo skupine do 4 modelov. Če je skupina večja, mora biti razdeljena na dva nastopa. Dovoljeni so demonstracijski leti zračnega boja, dejanski zračni boj ni dovoljen.

Prijave

Prijave so možne kadarkoli pred dogodkom od objave prijavnice do 7.00 ure na dan dogodka.

Prijave se oddajo preko elektronskega obrazca, ki ga lahko izpolnite preko interneta na osebnem računalniku, tablici ali pametnem telefonu. Da bi se izognili zamudam, se prijavite čim prej. Vsak prijavljeni bo v 1-2 dneh prejel potrjeno prijavo, ki jo lahko pokaže na vhodu v prireditveni prostor.

Za registrirane maketarje bo urejen poseben vhod na prizorišče in ločeno parkirišče.

Vsak prijavljeni maketar bo ob prihodu podpisal posebno izjavo, da je seznanjen s pravili, da ima sklenjeno zavarovanje maketarja, da je ustrezno registriran in usposobljen ter da organizatorju dovoljuje uporabo osebnih podatkov v ta namen Dogodek.

Izjavo lahko natisnete in podpišete pred prihodom.

%d bloggers like this: