4 dni do mitinga

4 dni do mitinga priprave tečejo, kot morajo. To niti ni čudno, ker je to že 29. miting in večina sodelujočih organizatorjev to dela že precej let.

Plakat miting malega letalstva_SLO

Letos smo uvedli nekaj novosti, ena od njih je kategorija Samogradnja. V tej kategoriji bodo priložnost dobili modelarji samograditelji, da pokažejo kaj so zgradili in kako modeli letijo. Gledalci pa bodo imeli priložnost videti kakšne mojstrovine lahko nastanejo v domačih delavnicah in mogoče občutili tudi veselje, ki ga doživi vsak modelar, ko nekaj kar je sam zgradil, leti. Kategorijo nameravamo ohraniti in jo ustrezno nadgraditi v naslednjih letih.

Obiskovalci bodo imeli zagotovljeno urejeno parkirišče v neposredni bližini dogajanja. Naši redarji bodo poskrbeli za tekoč prihod brez zastojev, sence žal ne moremo zagotoviti, smo pa zagotovili malce bolj zmerne poletne temperature. 🙂 Odrasli obiskovalci bodo plačali simbolično vstopnino 5€, otroci imajo vstop zastonj. Zbrana vstopnina pomeni zelo pomemben vir financiranja modelarske sekcije aerokluba ALC Lesce. Kaj počnemo si lahko ogledate na naši spletni strani, med drugim ste kadarkoli v letu vabljeni vsi zainteresirani, da se preizkusite v letenju z modeli.

Na prireditvenem prostoru si boste lahko od blizu ogledali atraktivne modele, tako na tleh, kot v zraku. Predvidoma se bo program izpeljal dvakrat, vmes pa se boste lahko okrepčali v “prenosni restavraciji”, ki jo bo postavila Restavracija Na Kležnk. Nastopajoči modelarji s svojimi modeli vedno znova navdušijo z natančno izdelanimi modeli, ki od pravih letal odstopajo samo po velikosti. Velikosti modelov varirajo glede na tip (motorni, jadralni, jet), mogoče največ pove razmerje od pravega letala. Nekaj največjih je v razmerju 1:3. V samem letenju nastopajoči modeli praktično ne odstopajo od pravih letal. Priložene fotografije z lanskega mitinga povejo še več na to temo.

Na prireditvenem prostoru bo tudi nekaj stojnic z modelarskim materialom in stojnic z artikli povezanim z letalstvom. Vsako leto so pravi hit prostoleteči modeli, ki jih lahko dobite za par evrov. Otroci so naravnost navdušeni nad njimi.  Piloti Aerokluba ALC Lesce bodo poskrbeli tudi za cenovno ugodne panoramske lete v bližnji okolici. Ob 14h bomo celo žrebali nekaj vstopnic, nagrade bodo panoramski leti.

Vremenska napoved je zelo obetavna, sončno s temperaturami do 25 stopinj celzija, resnično ugodno vreme za letenje z modeli in za uživanje v pogledu na akrobacije. V imenu modelarjev Aerokluba ALC Lesce, prisrčno vabljeni, da preživite lep praznični dan na našem letališču.